...

Abstracte muurschildering

29 oktober 2020
abstracte schildering

Abstracte muurschildering

Abstracte muurschildering

Bekijk hier mijn portfolio met abstracte muurschildering.

Een abstracte muurschildering noemen wij een abstract, wanneer het schilderij niet precies ergens op lijkt. Een abstracte schildering is een schildering die ruimte overlaat voor een eigen interpretatie. Iedereen bekijkt een schilderij met een unieke invalshoek. Een abstracte muurschildering roept dus bepaalde gedachten op bij de kijker. Een kunstenaar vindt heel veel dingen abstract. Een neutrale museumbezoeker vindt relatief minder kunstwerken abstract.

abstracte muurschildering

abstracte muurschildering

Abstractie

Abstractie is kunst en komt voor in verschillende vormen. Een afbeelding is abstract, wanneer dit niet simpelweg een foto van een voorwerp is. Een zelfportret is niet abstract, maar een stilleven weer wel. Een schilderij wordt soms niet met voorbedachte raad gemaakt. Improvisatie is in dat geval de rode draad. Een abstracte schildering ontstaat wanneer de schilder veel improviseert. Ze zeggen ook wel eens dat hij ‘zijn hart laat spreken’ via de kwast. Een leeg papiertje is ook abstracte kunst. Het lege papiertje kan namelijk nog helemaal worden ingevuld door een kunstenaar. Het lege gedeelte heeft genoeg ruimte voor interpretatie. Een abstract stuk kunst is dus abstract als er ruimte is voor  een nieuwe invulling.

Beoordeling 

Musea zijn gebouwen die ruimten inrichten met kunst. Kunst komt voor in heel veel maten en vormen. De kunst wordt van tevoren beoordeeld door een zogenoemde jury. Deze jury is van belang, zodat het museum wel de juiste kunstwerken tentoonstelt. De jury is echter niet onpartijdig, maar wel verstandig genoeg om de juiste beslissing te nemen. De schilderijen zijn niet altijd complex om te maken. Soms gaat het de jury puur om het idee achter het schilderij. Een banaan geplakt tegen de muur met plakband is ooit benoemd tot kunst. Dit kunstwerk is kunst, omdat nog niemand dit ooit eerder heeft bedacht. Een abstracte muurschildering wordt door alle soorten mensen gemaakt. Dit soort kunst wordt ook door alle soorten mensen begrepen!

Tim Rodermans

Tim Rodermans, 36 jaar en naast gymleraar in het Voortgezet Onderwijs ook graffiti artiest. In mijn jeugd heb ik met veel passie graffiti beoefend en in verschillende graffiti bladen gestaan. Na een lange pauze begon het toch weer te jeuken en na wat verschillende graffiti kinderkamers te hebben gedaan en veel positieve reacties en aanmoedigingen te hebben gekregen ben ik mijn eigen bedrijfje gestart.

Begrepen
Deze website gebruikt cookies voor de performance & statistieken. Meer weten