...

Graffiti kunst is onmisbaar

23 maart 2023

Graffiti kunst is onmisbaar

graffiti kunstgraffiti kunst graffiti kunst graffiti kunst graffiti kunst Graffiti kunst is voor sommige een onbekende woordspeling. Graffiti wordt vaak namelijk niet als kunst gezien. Het doel is om het imago van graffiti kunst zodanig positief te maken, dat niemand het meer gek vindt om het kunst te noemen. Een imago is iets wat niet snel verandert. Het kost vaak tijd en veel vernieuwing, om zoiets geheel om te draaien. Het is volgens de wetenschap namelijk zo, dat de eerste indruk altijd blijft hangen. Deze eerste indruk is de blue print. Alles wat daarna komt, wordt vergeleken met de blue print. Dit suggereert dus eigenlijk direct dat het heel wat moeite kost om zo een imago aan te passen. Dit wil niet zeggen dat dit onmogelijk is.

Er bestaat een grote groep aanhangers van dit soort kunst. De meesten in deze groep hebben een affiniteit met kunst in het algemeen. Ze kunnen kunst maken en creëren, of kunst analyseren. Beide groepen zijn zeer waardevol in het vakgebied. Zij waarderen de graffiti kunst, omdat het kunst is en niet omdat het graffiti is. Graffiti is namelijk een bepaalde stroming die moeilijk in één kader te proppen valt. Er zijn namelijk veel soorten graffiti; letters, portretten, cartoons, logo’s en nog veel meer.

Het bijzondere van deze vorm van kunst, is dus dat er zoveel groepen bij elkaar gebracht worden. Er zijn zoveel richtingen van de kunst, dat het bijna onmogelijk is dat twee mensen exact dezelfde soort kunst maken. Als ze dan dezelfde soort kunst maken, dan hebben zij alsnog ieder een eigen stijl. Een eigen stijl binnen de graffiti wereld is belangrijk. Jouw stijl is jouw trademark. Dat is iets wat je al heel snel leert als je dit wereldje binnenstapt. Hoogstwaarschijnlijk heb je na twee keer graffiti maken, al een prachtige eigen stijl. Nu nog een name tag erbij!

Tim Rodermans

Tim Rodermans, 36 jaar en naast gymleraar in het Voortgezet Onderwijs ook graffiti artiest. In mijn jeugd heb ik met veel passie graffiti beoefend en in verschillende graffiti bladen gestaan. Na een lange pauze begon het toch weer te jeuken en na wat verschillende graffiti kinderkamers te hebben gedaan en veel positieve reacties en aanmoedigingen te hebben gekregen ben ik mijn eigen bedrijfje gestart.

Begrepen
Deze website gebruikt cookies voor de performance & statistieken. Meer weten