...

Graffiti op canvas

5 juli 2021

Graffiti op canvas

Kunstliefhebbers 

Canvas is een speciaal doek. Dit doek wordt gebruikt door schilders. Bovendien zijn er graffiti spuiters, die spuiten vaak graffiti op canvas. Deze vorm van kunst is onbekend bij vele mensen. Hoewel echte kunstliefhebbers hier wel van op de hoogte zijn. Deze blog is daarom bedoeld voor kunstliefhebbers die nog niet op de hoogte zijn van graffiti op canvas.

Een doek

De meesten van ons schilderen wel eens op een doek. Hoewel de laatste keer best een aantal jaren terug kan zijn, weten we allemaal hoe het voelt. Wij voelen ons vaak een Picasso zodra we een kwast vast hebben. Maar hoe voelt het als men een spuitbus vast heeft? Velen zijn hier niet van op de hoogte, omdat zij dit nog nooit hebben meegemaakt. De één heeft graffiti gespoten op muren waar dit verboden was, en de ander heeft alleen nog maar staan kijken. Daarom is het de hoogste tijd om de creatieveling aan het werk te zetten. Ik moedig een ieder aan om graffiti op canvas te spuiten. Graffiti op canvas is een hele nieuwe ervaring.

Vernieuwing 

De kunstwereld heeft vernieuwing nodig. De oude gouden schilders zijn overleden, en hebben hun kunst achtergelaten. Wat gaat de nieuwe generatie kunstenaars achterlaten voor de toekomstige generatie? Verf blijft lang goed, dat weten inmiddels. Maar hoe zit dat met graffiti op canvas? Bovendien is graffiti hetzelfde als verf, alleen dan op een andere manier aangebracht. Graffiti op canvas wordt gespoten, verf op canvas wordt gekwast.

Kunstenaars

Een kunstenaar staat open voor veel dingen en daarom vraag ik hen ook open te staan voor deze nieuwe vorm van kunst. Daarnaast wil ik mijn appreciatie uitten wat betreft de kunst die er al op de markt is. Ik ben dankbaar voor deze kunst. Hoe zorgen wij er met z’n allen voor dat de toekomst ook dankbaar is met onze kunst?

Tim Rodermans

Tim Rodermans, 36 jaar en naast gymleraar in het Voortgezet Onderwijs ook graffiti artiest. In mijn jeugd heb ik met veel passie graffiti beoefend en in verschillende graffiti bladen gestaan. Na een lange pauze begon het toch weer te jeuken en na wat verschillende graffiti kinderkamers te hebben gedaan en veel positieve reacties en aanmoedigingen te hebben gekregen ben ik mijn eigen bedrijfje gestart.

Begrepen
Deze website gebruikt cookies voor de performance & statistieken. Meer weten