...

Graffiti op doek

9 mei 2023

Graffiti op doek

Graffiti op doek

Een graffiti op doek, bekijk HIER de mogelijkheden.

graffiti op doek

graffiti kosten

Onthulling van het cultuur historisch gevelkunstwerk in Den Dolder door Wethouder Fluitman De Muurschildering is gemaakt door Tim Rodermans

Een doek kan voor verschillende dingen worden gebruiken. Een doek heeft in principe ook verschillende definities. Een theedoek is een ander soort doek dan een vaatdoek, en een handdoek is weer een ander soort doek dan een baddoek. Echter zijn dit voor de hand liggende soorten doeken. Dit doek is in Koninklijke theaters vaak rood van kleur. Graffiti op doek is waar dit artikel verder grotendeels over zal gaan.

Een kunstwerk is namelijk een opkomende kunstvorm die tot nu toe nog erg wordt onderschat.

. Sommige mensen hebben er behoefte aan om dat ‘vandalisme’ in huis te halen. Dit doen deze mensen door graffiti op doek op te hangen in een ruimte naar keuze.

Op deze manier haalt men een beetje ‘straat’ binnenshuis. Dit gedeelte van de straat kan dus ook als iets positiefs worden beschouwd en niet alleen als vandalisme of het vernielen van iets moois. In dit geval is de graffiti op doek een toegevoegde waarde aan het interieur van een huis. Graffiti op doek kan bijvoorbeeld kleuren en diepte toevoegen aan een saaie en lege ruimte.

Uniek en speciaal

Graffiti op doek geeft de zojuist genoemde dieren vaak andere kleuren dan de realistische kleuren. Gek genoeg lijkt de olifant met negen verschillende kleuren nog steeds op een gezonde en mooie olifant. De kleuren die worden gebruikt bij graffiti op doek zijn vaak vervangend voor sommige schaduwen.

Stijlvol

Het doel van dit artikel is om deze vorm van kunst te stimuleren. Het is belangrijk dat men zich beseft dat vandalisme een paraplu term is en dus niet gespecificeerd kan worden in één bepaald gebied.

Graffiti kan vandalisme zijn, net zoals het maken van een kampvuur dat kan zijn. Er moet in principe gekeken worden naar hoe de vorm van kunst tot stand is gekomen, voordat er een conclusie wordt getrokken.

Iedere vorm van kunst is creatief en iedereen die graffiti spuit juist weet te gebruiken, heeft talent. Het is daarom zonde om iedereen over één kam te scheren. Het zou beter zijn als men een duidelijk onderscheid wist te maken tussen vandalisme en legale kunst. Het is niet eerlijk voor een kunstenaar als zijn legale kunst wordt aangezien voor vandalisme.

Kunstwerken en graffiti op doek

Graffiti kun je aanbrengen op doeken, zoals sommigen misschien al wisten. De meest bekende vorm van graffiti spuiten, is op een buitenmuur. Helaas is het niet altijd toegestaan om graffiti aan te brengen op openbare muren. Gelukkig bestaat er ook graffiti op doek. Deze vorm van kunst zorgt niet voor overtredingen van de regels.

Het is een bezigheid voor legale kunstenaars en andere artiesten. Het is gebruikelijk dat graffiti op doek wordt gebruikt als decoratie binnen. Dat wil zeggen: in een huis, een bedrijf, een sportschool, of een ander gebouw. Graffiti op doek is te realiseren door iedereen die interesse heeft in graffiti.

 

Kunst op straat

Op straat zijn er veel kunstenaars. Veel van deze artiesten maakt hun kunstwerken op buitenmuren. Graffiti op doek is niet uitdagend genoeg. Het volspuiten van de muren buiten, is ten strengste verboden.

Het is voor deze kunstenaars niet te begrijpen dat een canvas ook een achtergrond is. Het lijkt dus moeilijk te zijn om deze doelgroep aan te spreken en eventueel te intimideren. Vandaar dat wij het over een andere boeg gooien; het spuiten van graffiti buiten vraagt veel van het milieu. Wij leren de kunstenaars wat zij zouden  moeten doen om hun kunstwerk in de natuur ongedaan te maken, wat betreft chemische afvalstoffen.

Ongedaan maken 

Dit korte experiment heeft alle graffitispuiters ingecalculeerd; zowel binnen als buiten artiesten worden zich hierdoor bewuster van de gevolgen. Een graffiti spuitbus is dus altijd gevaarlijk. Toch is er een manier om deze gevaarlijke stoffen op de juiste manier te verwerken. Afval scheiden en bussen opnieuw inleveren, zijn twee taken die een  ieder op zich kan nemen. Het resultaat hiervan is een betere start van het recycle proces. Gerecycled afval is niet perfect, maar zeker een verbetering van het niet-gerecyclede afval. Jij kunt dus toch het verschil maken.

Jong gedaan, oud geleerd.

Een doek kan voor verschillende dingen worden gebruiken. Een doek heeft in principe ook verschillende definities. Een theedoek is een ander soort doek dan een vaatdoek, en een handdoek is weer een ander soort doek dan een baddoek. Echter zijn dit voor de hand liggende soorten doeken. oek is waar dit artikel verder grotendeels over zal gaan.

Graffiti op canvas die tot nu toe nog erg wordt onderschat.

Sommige mensen hebben er behoefte aan om dat ‘vandalisme’ in huis te halen. Dit doen deze mensen door graffiti op doek op te hangen in een ruimte naar keuze.

Op deze manier haalt men een beetje ‘straat’ binnenshuis.

In dit geval is de graffiti op doek een toegevoegde waarde aan het interieur van een huis. Graffiti op doek kan bijvoorbeeld kleuren en diepte toevoegen aan een saaie en lege ruimte.

 Graffiti op doek geeft de zojuist genoemde dieren vaak andere kleuren dan de realistische kleuren. Gek genoeg lijkt de olifant met negen verschillende kleuren nog steeds op een gezonde en mooie olifant.

Het doel van dit artikel is om deze vorm van kunst te stimuleren. Het is belangrijk dat men zich beseft dat vandalisme een paraplu term is en dus niet gespecificeerd kan worden in één bepaald gebied.

Graffiti kan vandalisme zijn, net zoals het maken van een kampvuur dat kan zijn.

Iedere vorm van kunst is creatief en iedereen die graffiti spuit juist weet te gebruiken, heeft talent. Het is daarom zonde om iedereen over één kam te scheren. Het zou beter zijn als men een duidelijk onderscheid wist te maken tussen vandalisme en legale kunst.

graffiti op doek

 

Tim Rodermans

Tim Rodermans, 36 jaar en naast gymleraar in het Voortgezet Onderwijs ook graffiti artiest. In mijn jeugd heb ik met veel passie graffiti beoefend en in verschillende graffiti bladen gestaan. Na een lange pauze begon het toch weer te jeuken en na wat verschillende graffiti kinderkamers te hebben gedaan en veel positieve reacties en aanmoedigingen te hebben gekregen ben ik mijn eigen bedrijfje gestart.

Begrepen
Deze website gebruikt cookies voor de performance & statistieken. Meer weten