Graffiti op doek

9 maart 2020

Graffiti op doek

Graffiti op doek

Een graffiti op doek, bekijk HIER de mogelijkheden.

graffiti op doek

graffiti kosten

Onthulling van het cultuur historisch gevelkunstwerk in Den Dolder door Wethouder Fluitman De Muurschildering is gemaakt door Tim Rodermans

Een doek kan voor verschillende dingen worden gebruiken. Een doek heeft in principe ook verschillende definities. Een theedoek is een ander soort doek dan een vaatdoek, en een handdoek is weer een ander soort doek dan een baddoek. Echter zijn dit voor de hand liggende soorten doeken. Een doek kan namelijk ook worden gebruikt voor een basis van kunst. Graffiti op doek is een bekende vorm van kunst waarbij natuurlijk het doek als basis wordt gebruikt. Een andere betekenis van het woord ‘doek’, is het gordijn in een theaterzaal die voor het  podium wordt gesloten na een voorstelling. Dit doek is in Koninklijke theaters vaak rood van kleur. Graffiti op doek is waar dit artikel verder grotendeels over zal gaan.

Een kunstwerk is namelijk een opkomende kunstvorm die tot nu toe nog erg wordt onderschat.

Graffiti op doek werd in eerste instantie niet serieus genoeg genomen. Dit komt omdat graffiti over het algemeen wordt geassocieerd met vandalisme en het bekladden van muren. Sommige mensen hebben er behoefte aan om dat ‘vandalisme’ in huis te halen. Dit doen deze mensen door graffiti op doek op te hangen in een ruimte naar keuze. Op deze manier haalt men een beetje ‘straat’ binnenshuis. Dit gedeelte van de straat kan dus ook als iets positiefs worden beschouwd en niet alleen als vandalisme of het vernielen van iets moois. In dit geval is de graffiti op doek een toegevoegde waarde aan het interieur van een huis. Graffiti op doek kan bijvoorbeeld kleuren en diepte toevoegen aan een saaie en lege ruimte.

Uniek en speciaal

Graffiti op doek kan geleverd worden op allerlei verschillende manieren. Er kan een leeuw worden gemaakt, een tijger, een olifant en nog veel meer. Graffiti op doek geeft de zojuist genoemde dieren vaak andere kleuren dan de realistische kleuren. Gek genoeg lijkt de olifant met negen verschillende kleuren nog steeds op een gezonde en mooie olifant. De kleuren die worden gebruikt bij graffiti op doek zijn vaak vervangend voor sommige schaduwen. Doordat deze kleuren de verschillende schaduwen worden vervangen door mooie kleuren, zijn er vrijwel geen verschillen tussen de echte olifant en de graffiti olifant. Met graffiti is het zeker ook mogelijk om kleine details weer te geven, ondanks dat er wordt gewerkt met een spuitbus.

Stijlvol

Het doel van dit artikel is om deze vorm van kunst te stimuleren. Het is belangrijk dat men zich beseft dat vandalisme een paraplu term is en dus niet gespecificeerd kan worden in één bepaald gebied. Graffiti kan vandalisme zijn, net zoals het maken van een kampvuur dat kan zijn. Er moet in principe gekeken worden naar hoe de vorm van kunst tot stand is gekomen, voordat er een conclusie wordt getrokken. Iedere vorm van kunst is creatief en iedereen die graffiti spuit juist weet te gebruiken, heeft talent. Het is daarom zonde om iedereen over één kam te scheren. Het zou beter zijn als men een duidelijk onderscheid wist te maken tussen vandalisme en legale kunst. Het is niet eerlijk voor een kunstenaar als zijn legale kunst wordt aangezien voor vandalisme.

Tim Rodermans

Tim Rodermans, 36 jaar en naast gymleraar in het Voortgezet Onderwijs ook graffiti artiest. In mijn jeugd heb ik met veel passie graffiti beoefend en in verschillende graffiti bladen gestaan. Na een lange pauze begon het toch weer te jeuken en na wat verschillende graffiti kinderkamers te hebben gedaan en veel positieve reacties en aanmoedigingen te hebben gekregen ben ik mijn eigen bedrijfje gestart.

Begrepen
Deze website gebruikt cookies voor de performance & statistieken. Meer weten