...

Graffiti op een buitenmuur

5 juli 2021

Graffiti op een buitenmuur

Buitenmuur

graffiti op een buitenmuur

Een gebouw bestaat uit een binnenkant en een buitenkant. De binnenkant bevat vele muren die “normaal” zijn. Schilders verven binnenmuren met één kleur. Graffiti op een buitenmuur verbergt vaak bakstenen. Bakstenen van vroeger hebben een saaie uitstraling. Deze stenen zijn vaak donkerbruin en grauw. Graffiti op een buitenmuur maakt de uitstraling beter.

Graffiti op een buitenmuur ziet men regelmatig aan voor vandalisme. Echter is graffiti op een buitenmuur een vorm van kunst. Bovendien is graffiti op een buitenmuur legaal, mits hier toestemming voor is gegeven door de gemeente. Een expert kent de procedures omtrent een vergunning aanvragen voor graffiti. Natuurlijk is het geen garantie dat de gemeente akkoord gaat met het voorstel van graffiti op een buitenmuur.

Creatief 

Het is mogelijk om te overleggen met de gemeente wat er op de buitenmuur komt. Een leerzaam concept heeft de voorkeur. Verder is het positief als de kunst iets te maken heeft met de wijk waarin het staat. Een wijk heeft typerende mensen. Deze mensen hebben soms een eigen cultuur. Een voorbeeld hiervan, is de Jordaan in Amsterdam. In de Jordaan is bijna iedereen een fan van de voetbalclub Ajax. De gemeente zou het daarom ook niet goedkeuren om een kunstwerk van Feyenoord te laten plaatsen in die woonwijk. Een beschildering van Johan Cruijff daarentegen, wordt door een ieder gewaardeerd. Het is dus belangrijk om creatief en realistisch te denken aan de belangen van de omgeving.

Een idee

Dien je idee in bij jouw eigen gemeente, maar zorg ervoor dat je jezelf goed hebt ingelezen. Goed beslagen ten ijs komen, is hier het halve werk. Dit is nodig, om je de leden misschien moet overtuigen. Het is niet nodig om jouw idee mooier te maken dan het is. Als het idee goed is, dan zal de gemeente dit inzien en eerlijk bekijken of dit mogelijk is.

Tim Rodermans

Tim Rodermans, 36 jaar en naast gymleraar in het Voortgezet Onderwijs ook graffiti artiest. In mijn jeugd heb ik met veel passie graffiti beoefend en in verschillende graffiti bladen gestaan. Na een lange pauze begon het toch weer te jeuken en na wat verschillende graffiti kinderkamers te hebben gedaan en veel positieve reacties en aanmoedigingen te hebben gekregen ben ik mijn eigen bedrijfje gestart.

Begrepen
Deze website gebruikt cookies voor de performance & statistieken. Meer weten