...

Mural artiest

10 april 2023

Mural artiest

Mural artiest

 

Tegenwoordig is het lastig om een mural artiest te vinden. Veel mensen zoeken online naar een ervaren kunstenaar, maar krijgen geen resultaten naar wens. Daarom voel ik mij geroepen om getalenteerde jongeren te stimuleren om zich te ontwikkelen tot een kunstenaar. Er zijn een aantal dingen die een kunstenaar onder de knie moet hebben, voordat hij mee kan doen met de grote namen.

 

Een kunstenaar moet vooral op de hoogte zijn van alle technieken. Verder moet hij of zij rekening houden met de dingen die erbij komen kijken als er voor klanten wordt gewerkt. Dan wordt je werk als het ware beoordeeld door met een behoorlijke kritische blik. Dit moet je als kunstenaar kunnen waarderen en kunnen opnemen, zodat er van geleerd kan worden. Daarnaast is het een grote eis dat een kunstenaar heel veel ervaring moet hebben, voordat er gewerkt wordt met klanten. Een klant teleurstellen is het laatste waar men op zit te wachten.

bekijk hier mijn portfolio 

Hoe er ervaring op wordt gedaan als kunstenaar, verschilt per kunstenaar. Het meest voorkomende, is stage lopen bij een mural artiest die dit werk tot zijn baan heeft gemaakt. Zo leert de beginnende mural artiest hoe het hele proces verloopt. Daarnaast is het bewezen dat men het snelste leert in de praktijk. Verder kan de mural artiest als stagiair de technieken nog beter onder de knie krijgen, door samen te werken met de ervaren mural artiest.

mural artiestmural artiest mural artiest mural artiest

Het worden van een kunstenaar

komt natuurlijk niet uit de lucht gevallen. Het belangrijkste ingrediënt is talent in combinatie met doorzettingsvermogen. Wel heb je als kunstenaar de mogelijkheid om klanten kennis te laten maken met je eigen werk en visie van kunst. Misschien zul je er zelfs in slagen om een boodschap over te brengen bij uw klanten. En er zijn nog zoveel meer voordelen, die je alleen gaat ontdekken en ervaren als je besluit een professionele kunstenaar te worden.

Tim Rodermans

Tim Rodermans, 36 jaar en naast gymleraar in het Voortgezet Onderwijs ook graffiti artiest. In mijn jeugd heb ik met veel passie graffiti beoefend en in verschillende graffiti bladen gestaan. Na een lange pauze begon het toch weer te jeuken en na wat verschillende graffiti kinderkamers te hebben gedaan en veel positieve reacties en aanmoedigingen te hebben gekregen ben ik mijn eigen bedrijfje gestart.

Begrepen
Deze website gebruikt cookies voor de performance & statistieken. Meer weten