...

Street Art Agency

21 december 2021

Street Art Agency

street art agency

street art agency

street art

street art

Art is een relatief begrip, waarbij iedereen zijn eigen opvattingen heeft. Een straat art agency is een veel duidelijker begrip. Dit begrip geeft aan dat de art op straat plaatsvindt en dat dit gebeurt onder het mom van een moederbedrijf. Het begrip impliceert dus eigenlijk direct dat de activiteiten volledig legaal zijn. Een bedrijf weet vaak wat er wel en niet mag. Daarnaast heeft een bedrijf vergunningen en subsidies tot zijn beschikking. Een street art agency houdt de artiesten dus van de plekken weg waar ze niet mogen komen. Bovendien zorgt een straat art agency voor duidelijkheid en gepasten kunstwerken.

Als artiest kom je niet zomaar bij een street art agency. Als het goed is, word je namelijk uitgekozen voor zo een groep talenten bij elkaar. Het is dan de bedoeling dat je laat zien waarom jij vindt dat je erbij hoort. Hier komt dus behoorlijk wat motivatie bij kijken. Daarnaast zal jij jezelf continu moeten bewijzen, aangezien er steeds nieuwe talenten bij de het getalenteerde bedrijf komen. Het is niet vanzelfsprekend dat je zonder prestaties bij deze bijzondere groep blijft horen. Hoewel prestaties zich vrijwel nooit uiten in geld in deze scene, is er toch een manier om te achterhalen of een kunstenaar zich op en bepaald niveau bevindt. De zogeheten street art agency duels zullen aantonen wie het beste kan presteren onder tijdsdruk en groepsdruk.

Misschien ben jij wel degene met het verborgen talent. Je kunt een brief sturen naar zo een bedrijf. Zij zullen je vragen om foto’s van jouw kunstwerken, zodat zij kunnen inschatten of jouw werk uniek is, of niet. Daarnaast is het belangrijk dat je de basiskennis wel hebt. Om deze te testen, zullen ze je waarschijnlijk een toets aanbieden, die je moet doen om aan te tonen dat alle begrippen je bekend zijn.

Tim Rodermans

Tim Rodermans, 36 jaar en naast gymleraar in het Voortgezet Onderwijs ook graffiti artiest. In mijn jeugd heb ik met veel passie graffiti beoefend en in verschillende graffiti bladen gestaan. Na een lange pauze begon het toch weer te jeuken en na wat verschillende graffiti kinderkamers te hebben gedaan en veel positieve reacties en aanmoedigingen te hebben gekregen ben ik mijn eigen bedrijfje gestart.

Begrepen
Deze website gebruikt cookies voor de performance & statistieken. Meer weten