...

graffiti kunstwerk

11 september 2020
graffiti binnen

graffiti kunstwerk

Een graffiti Kunstwerk

Een graffiti kunstwerk wordt negen van de tien keren niet erkend als kunstwerk. Door de kunst branche, de handhaving, de leraren op school en de media niet. Je zou dus kunnen zeggen dat een graffiti kunstwerk in principe geen kunstwerk is. Maar in hoeverre is dit de waarheid? De waarheid wordt vaak bepaald door de media. Niet door de feiten die de waarheid in principe behoren te vormen.

Betekenis

graffiti kunstwerk

Kunstenaars maken hun kunst waar zij dat willen. Dit wordt gezien als vandalisme. Vandalisme is iets zeer negatiefs, en staat bijna niet meer los van een artstuk. Dit is zo gekomen, omdat men alleen de negatieve dingen van een gebeurtenis onthoudt; dat is mens eigen. Toch kan een mens ertegen vechten. Dit kan door de positieve momenten vast te leggen. Hierdoor worden deze momenten ook op ons netvlies worden gebrand. Een artpiece , die op de goede locatie is geplaatst, behoord erkend te worden door de kunst branche.

Portfolio 

Kunstwerken zijn kunstwerken, zodra ze worden erkend als kunstwerken. Een kunstwerk kan dus ook een kunstwerk zijn, als het een wit papiertje is. De museumeigenaar benoemt dit stuk wit papier dan tot kunst. Een graffiti kunstwerk wordt vaak alleen onder ogen gebracht van de vandalen en de handhaving. Een enkeling die langsloopt onder het viaduct zal het graffiti kunstwerk zien. Hij bedenkt zich binnen een seconde dat het hier om vandalisme gaat. Dit graffiti kunstwerk wordt negatief gezien!

Inspiratie

Het is voor ons dus van belang om deze negatieve cirkel te doorbreken. Wij moeten de graffiti branche een betere naam te geven. Dit is alleen mogelijk als de echte kunstenaars hun werk gaan promoten, naast de vandalistische handelingen die plaatsvinden onder een viaduct. De kunstwerken onder viaducten kunnen gezien worden als flyers zonder extra informatie. De extra informatie, daar moeten wij zelf voor zorgen.

Bekijk de mogelijkheden !

graffiti kunstwerk

graffiti kunstwerk

Tim Rodermans

Tim Rodermans, 36 jaar en naast gymleraar in het Voortgezet Onderwijs ook graffiti artiest. In mijn jeugd heb ik met veel passie graffiti beoefend en in verschillende graffiti bladen gestaan. Na een lange pauze begon het toch weer te jeuken en na wat verschillende graffiti kinderkamers te hebben gedaan en veel positieve reacties en aanmoedigingen te hebben gekregen ben ik mijn eigen bedrijfje gestart.

Begrepen
Deze website gebruikt cookies voor de performance & statistieken. Meer weten